Niet door het dak, maar onder de vloer

Wat is vloerisolatie
Vloerisolatie is een isolatie maatregel welke, zoals het woord het al zegt, aangebracht wordt tegen de vloer. Het kan vanaf de bovenzijde van de begane grondvloer of vanaf de onderzijde van de begane grondvloer, omdat de bovenzijde van de vloer isoleren vaak een behoorlijke verbouwing, overlast en rommel met zich meebrengt wordt niet vaak voor deze methode gebruik gemaakt. Via de onderzijde van de vloer isoleren zal plaatsvinden vanuit de kruipruimte, waardoor er in de woning veel minder overlast zal zijn van de werkzaamheden

Wat doet vloerisolatie
Vloerisolatie zorgt, zoals het woord al zegt, voor isolatie van de vloer. En een goed geïsoleerde vloer zorgt voor een warm, comfortabel en energiezuinige woning.  Vloerisolatie aangebracht vanuit de kruipruimte zorgt er namelijk voor dat de kou, schimmels en andere vervelende problemen vanuit de kruipruimte niet meer de woning intrekken.

Dikke pantoffels, sokken en in de winter een groot kleed op de grond…. Allemaal verledentijd wanneer u kiest voor vloerisolatie.

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht
Vloerisolatie vanuit de kruipruimte wordt aangebracht door een gespecialiseerd bedrijf welke de benodigde gereedschappen en ervaring heeft. Het is namelijk een werk wat zeer precies moet worden uitgevoerd gezien het niet de bedoeling is dat u later overlast heeft van de vloerisolatie.

Er lopen namelijk leidingen en rioolbuizen vanuit de woning de kruipruimte in, en wanneer deze aan vervanging toe zijn of gerepareerd moeten worden wilt u geen moeilijkheden door de vloerisolatie. Daarom is het raadzaam om te kiezen voor een product welk, wanneer nodig,  makkelijk verwijderd kan worden.

Vloerisolatie wordt in vele gevallen doormiddel van haken in de fundering opgehangen tegen de begane grondvloer. Tussen de haken worden draden gespannen waarop het isolerende materiaal kan rusten, hierdoor blijven uw balken bespaard en is het mogelijk de isolatie later te verwijderen.